Vesti

Jesenja akcija čišćenja grada

    U okviru jesenjeg komunalnog uređenja gradskih i prigradskih mesnih zajednica, 1. oktobra 2015. godine počinje Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada.

    Planom je predviđeno da  JKP „Čistoća i zelenilo“ postavlja kontejnere zapremine pet kubnih metara za sakupljanje kabastog otpada iz domaćinstava. Kontejneri se postavljaju na standardnim lokacijama prema planu i dinamici postavljanja. Postavljanje se vrši do 8 časova, a kontejneri se prazne od 13 do 15 časova i od 18 do 20 časova. Nakon uklanjanja kontejnera, interventna grupa JKP „Čistoća i zelenilo“ vršiće uređenje punktova.

    U prigradskim mesnim zajednicama: Čantavir, Dušanovo, Višnjevac, Đurđin, Novi Žednik i Stari Žednik, sakupljanje kabastog otpada vršiće se tako što će građani iznositi kabasti otpad ispred svojih kuća, odakle će se otpad odvoziti na gradsku deponiju.  

    Akcija se odvija u vremenskom periodu od 1. oktobra 2015. do 24. novembra 2015.  godine, prema rasporedu definisanom u planu.

    Stručni  nadzor nad realizacijom akcije čišćenja i uređenja grada Subotice u 2015. godini sprovodiće JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice” i Služba za inspekcijsko-nadzorne poslove Gradske uprave Subotica.


25.09.2015